Kako izbrati pravi števec bankovcev?

Kako izbrati pravi števec bankovcev?

22.02.2021

Zahvaljujoč tehnološkemu napredku imamo danes na trgu na voljo veliko različnih proizvajalcev in različic strojev za štetje denarja. Toda kako izbrati pravega za vašo dejavnost? 

Kupce števcev bankovcev bi lahko v grobem razdelili v tri supine. To so podjetja, kjer je pretok gotovine največji, kot so banke in gotovinski centri. Zatem sledijo storitvena podjetja, kot so bari, igralnice, menjalnice, restavracije, trgovine...Nazadnje so tu tudi manjše trgovine, stojnice, pisarne…, kjer je dnevna količina gotovine najmanjša. 

Pomembni podatki za izbiro pravega števca so: 

1. Količina gotovine s katero razpolagate                                                                                                                                             

Prvi kriterij po katerem izberete primerni števec. Pri nakupu števca bankovcev bodite pozorni na kapaciteto vlagalnega predala, hitrost štetja bankovcev in zmogljivost delovanja števca.

Če števec bankovcev potrebujete le za to, da ob koncu dneva preštejete izkupiček, potem nakup dražje profesionalne opreme za vas ni smiseln. Vsaka naprava za štetje bankovcev, ki je bila preverjena in odobrena s strani Evropske centralne banke, bo delo za vas opravila dovolj učinkovito. 

V primeru štetja večjih količin gotvine se je smiselno odločiti za dražje naprave z zahtevnejšo tehnologijo in  vzdržljivostjo za velike kapacitete.  Njihova izbira je edina smiselna, izguba časa in tveganje pojava napak pri štetju z manjšimi napravami bi bila enostavno prevelika.

2. Želite preverjati pristnost bankovcev                                                                                                                                   

Oobičajno imajo števci bankovcev že vgrajene detektorje za prepoznavanje ponarejenih bankovcev, vendar ne vsi. Ob nakupu števca bankovcev morate biti pozorni tudi na to dejstvo. V kolikor izbrani števec bankovcev nima vgrajenega detektorja je cenejši, vendar ne boste mogli preverjati pristnosti bankovcev. 

3. Potrebujete števec bankovcev samo za evrske bankovce ali tudi za druge valute                                                                       

Pred nakupom števca bankovcev preverite na katere valute ga je, poleg evra, še mogoče nastaviti.                                                       

4. Bo števec mogoče nadgraditi z novo programsko verzijo                                                                                                                

Tudi to je potrebno preveriti pred samim nakupom. 

5. Nazadnje so tu še nekatere posebnosti posameznih števcev bankovcev, ki so vam pri vašem delu lahko v pomoč:

  • Pri nekaterih modelih je funkcijo preverjanja bankovcev mogoče izklopiti in napravo uporabljati tudi za štetje lističev, kuponov, bonov, kart.....
  • Ob pojavu sumljivega bankovca vas bo naprava zvočno in vizualno opozorila in se zaustavila. Nekatere naprave, pa se zahvaljujoč predalu za izmet, ne zaustavijo. Štetje denarja se ob pojavu sumljivega bankovca neprekinjeno nadaljuje.
  • Nekateri modeli omogočajo priklop zunanjega displeja in tiskalnika, s katerim lahko natisnete poročilo o prešteti gotovini.

 

Upam, da so vam bili predstavljeni nasveti v pomoč in so vam olajšali izbiro pravega stroja za štetje bankovcev. Verjetno pa na mnoga vprašanja nismo odgovorili… 

Pokličite nas na telefon 01 561 01 00 ali 01 561 01 05 in naša prodajna ekipa vam bo z veseljem svetovala pri izbiri najprimernejšega števca bankovcev. 

 

Priporočeni produkti

  • BC 95

    BC 95 je najbolj preprost števec bankovcev v naši ponudbi. Namenjen je nezahtevnim uporabnikom, ki želijo šteti in nimajo potrebe preverjati pristnosti bankovcev.

    Več o produktu »
     
     
  • BC 242 SD

    BC 242 SD je cenovno ugoden kakovosten stroj za štetje in preverjanje mešanih evro bankovcev.

    Več o produktu »
     
     
  • MIB 9

    MIB-9 je dvopredalni stroj za štetje in preverjanje bankovcev. Zaradi predala za izmet omogoča tekoče štetje brez zaustavljanja.

    Več o produktu »
     
     
  • K 2

    K 2 je dvopredalni stroj za štetje in preverjanje bankovcev. Zaradi predala za izmet omogoča tekoče štetje brez zaustavljanja.

    Več o produktu »
     
     
  • Newton-A

    Kisan Newton A je dvo predalni (1 + 1) stroj za štetje in preverjanje bankovcev.

    Primeren je za štetje večjih količin bankovcev.

    Več o produktu »
     
     
  • Newton 3 - V

    Kisan Newton 3 - V je dvo predalni (1 + 1) stroj za štetje in preverjanje bankovcev.

    Primeren je za štetje večjih količin bankovcev.

    Več o produktu »