NOVO LETO, NOVI EVRI

NOVO LETO, NOVI EVRI

28.12.2022

Prva faza prehoda se je že začela septembra 2022, ko so v trgovinah pričeli z dvojnim označevanjem cen. Druga faza se bo začela 1. januarja 2023 z uvedbo evra in bo trajala do 14. januarja. V tem prehodnem obdobju bodo kupci storitve in izdelke lahko plačevali v evrih ali kunah. Po 14. januarju pa bo evro postal edina uradna plačilna valuta na Hrvaškem.
Ob tej priložnosti so izdali serijo kovancev z nacionalnimi podobami - zemljevid Hrvaške, podoba Nikole Tesle, šahovnice... Kovanci so na voljo v hrvaških bankah in poštah, uporabljati pa jih bodo lahko začeli 1. januarja 2023.

 




Kaj se bo spremenilo za vse popotnike, ki prihajajo na Hrvaško iz držav EU?
Nič, razen tega, da vam v trgovinah in lokalih ne bo potrebno več pretvarjati in preračunavati vrednosti kun v evre ?
Na dopustu se vam ne bo več zgodilo, da boste morali po večerji najprej na bankomat, ker v restavraciji nimajo kartičnega poslovanja, v denarnici pa imate premalo kun. Brez problema boste šli na sladoled, samo s parimi evri v žepu...


Kaj pa to pomeni za naprave za štetje in preverjanje kovancev?
Naj vas potolažimo, nadgradnje vaših naprav ne bodo potrebne, saj bodo tudi novo izdani hrvaški kovanci zaščiteni z zahtevnimi strojno berljivimi zaščitnimi elementi kot vsi ostali evrski kovanci.
• Kovanci za 1 € in 2 € so izdelani z uporabo zahtevne dvokovinske in triplastne tehnologije.
• Kovanci za 10, 20 in 50 centov so izdelani iz unikatne zlitine (nordijsko zlato), ki jo je težko taliti in se uporablja izključno za kovance.

Naj tudi vam novo leto prinese nove evre.


Želimo vam uspešen vstop v novo leto in SREČNO 2023!

Ekipa Biroform dns

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Biroform dns d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.