Kako izbrati pravi števec bankovcev?

Kako izbrati pravi števec bankovcev?

10.02.2017

Zahvaljujoč tehnološkemu napredku imamo danes na trgu na voljo veliko različnih proizvajalcev in različic strojev za štetje denarja. Toda kako izbrati pravega za vašo dejavnost? 

Kupce števcev bankovcev bi lahko v grobem razdelili v tri supine. To so podjetja, kjer je pretok gotovine največji, kot so banke in gotovinski centri. Zatem sledijo storitvena podjetja, kot so bari, igralnice, menjalnice, restavracije, trgovine...Nazadnje so tu tudi manjše trgovine, stojnice, pisarne…, kjer je dnevna količina gotovine najmanjša. 

1. Količina gotovine s katero razpolagate, je prvi kriterij po katerem lahko izberete primerno napravo. Pri nakupu števca bankovcev bodite pozorni na kapaciteto vlagalnega predala in hitrost štetja bankovcev, ter čas neprekinjenega delovanja naprave.

2. Če števec bankovcev potrebujete le za to, da ob koncu dneva preštejete izkupiček, potem nakup dražje profesionalne opreme za vas ni smiseln. Vsaka naprava za štetje bankovcev, ki je bila preverjena in odobrena s strani Evropske centralne banke, bo delo za vas opravila dovolj učinkovito. Med tem ko se gotovinski centri in banke običajno odločajo za dražje naprave z velikimi kapacitetami, kjer je njihova izbira ne le logična, temveč edina smiselna. Izguba časa in tveganje pojava napak pri štetju z manjšimi napravami bi bila enostavno prevelika.

3. Običajno imajo števci bankovcev že vgrajene detektorje za prepoznavanje ponarejenih bankovcev, vendar ne vsi. Ob nakupu števca bankovcev morate biti pozorni tudi na to dejstvo, da če izbrani števec bankovcev nima vgrajenega detektorja, boste poleg njega potrebovali tudi napravo za preverjanje bankovcev.

4. Ali bo števec bankovcev ob pojavu nove serije bankovcev mogoče nadgraditi? Tudi to je potrebno preveriti pred samim nakupom. Če ob pojavu novega bankovca (Prihaja nov bankovec za 50 EUR), števec bankovcev ne bo nadgrajen, novega bankovca ne bo prepoznal in bo bankovec izločil kot ponarejen.  

5. Naslednji kriterij, po katerem lahko izberete števec bankovcev je ta, ali prejemate in izdajate le evrske bankovce ali tudi bankovce tujih valut. Pred nakupom števca bankovcev preverite na katere valute ga je, poleg evra, še mogoče nastaviti.

6. Nazadnje so tu še nekatere posebnosti posameznih števcev bankovcev, ki vam pri vašem delu lahko v pomoč:

 • Pri nekaterih modelih je funkcijo preverjanja bankovcev mogoče izklopiti in napravo uporabljati tudi za štetje lističev (kuponov, bonov, kart).
 • Ob pojavu sumljivega bankovca vas bo naprava zvočno in vizualno opozorila in se zaustavila. Nekatere naprave, pa se zahvaljujoč predalu za izmet, ne zaustavijo. Štetje denarja se ob pojavu sumljivega bankovca neprekinjeno nadaljuje.
 • Nekateri modeli omogočajo priklop zunanjega zaslona in tiskalnika, s katerim lahko natisnete poročilo o prešteti gotovini.

 

Upam, da so vam bili predstavljeni nasveti v pomoč in so vam olajšali izbiro pravega stroja za štetje bankovcev. Verjetno pa na mnoga vprašanja nismo odgovorili… 

Pokličite nas na telefon 01 561 01 04 ali 01 561 01 05 in naša prodajna ekipa vam bo z veseljem svetovala pri izbiri najprimernejšega števca bankovcev. 

 

Priporočeni produkti

 • BC 95

  BC 95 je najbolj preprost števec bankovcev v naši ponudbi. Namenjen je nezahtevnim uporabnikom, ki želijo šteti in nimajo potrebe preverjati pristnosti bankovcev.

  Več o produktu »
   
   
 • MIB 1

  MIB 1 je cenovno ugoden in kakovosten stroj za štetje in preverjanje mešanih evro bankovcev. 

  Več o produktu »
   
   
 • SC8100

  SC8100 je kakovosten stroj za štetje in preverjanje mešanih evro bankovcev. Namenjen je za štetje srednje količine bankovcev.

  Več o produktu »
   
   
 • Mini

  Kisan Mini je kakovesten stroj za štetje in preverjanje mešanih bankovcev.

  Več o produktu »
   
   
 • SB9

  SB-9 je dvopredalni stroj za štetje in preverjanje bankovcev. Zaradi predala za izmet omogoča tekoče štetje brez zaustavljanja.

  Več o produktu »
   
   
 • K 2

  K 2 je dvopredalni stroj za štetje in preverjanje bankovcev. Zaradi predala za izmet omogoča tekoče štetje brez zaustavljanja.

  Več o produktu »
   
   
 • Newton-A

  Kisan Newton A je dvo predalni (1 + 1) stroj za štetje in preverjanje bankovcev.

  Primeren je za štetje večjih količin bankovcev.

  Več o produktu »
   
   
 • Newton 3 - V

  Kisan Newton 3 - V je dvo predalni (1 + 1) stroj za štetje in preverjanje bankovcev.

  Primeren  za štetje večjih količin bankovcev.

  Več o produktu »