Pametna omarica za zdravila

Pametna omarica za zdravila

09.06.2023

Predstavljajte si delo medicinske ali patronažne sestre, ki mora vsak dan oskrbeti več pacientov z različnimi zdravili, ob različnih urah. Poleg odgovornosti za pravilno in časovno usklajeno delo, je odgovorna tudi za pravilo in varno hrambo zdravil in pripomočkov.

Kako torej organizirati razdeljevanje zdravil ter ob tem poskrbeti, da bodo zdravila varno shranjena in da bo dostop nadzorovan in transparenten. Kako olajšati delo in razbremeniti osebje ter voditi pregleden in nadzorovan dostop do zdravil.

Švedsko podjetje Medarca je razvilo pametne omarice za zdravila, ki povečajo varnost in omogočajo transparentnost pri delu z zdravili.
Namenjene so tako zdravstvenim ustanovam, kot tudi domači uporabi.

 


Shranjevanje zdravil doma


Zdravila so pogosto v obliki barvnih tablet, ki spominjajo na bonbone. Zdravila v obliki sirupa za majhne otroke so običajno tudi dobrega okusa, zato otroke kar vabijo, da bi jih vzeli in pojedli oziroma popili. Da bi otroke zavarovali pred zastrupitvami, nikoli ne puščamo nobenih zdravil, npr. tablet/sirupa proti povišani telesni temperaturi, vitaminov, kapljic za nos ipd., na nočni omarici, na kuhinjskem pultu ali v predalih, kjer so otrokom lahko dostopni.
Shranjevanje na višjih policah ni varno, saj se otrocih hitro lahko povzpnejo in jih dosežejo. Zdravila, ki so v tai. varnih embalažah s posebnim dvofaznim zapiranjem niso dovolj varno zaprta, saj jih 10-15% otrok z dovolj vztrajnosti in časa, uspe odpreti.


Ne pozabimo niti na starejše. V letih, ko spomin peša, paleta zdravil pa se veča, je potrebno zaščititi tudi njih.


Zastrupitve z zdravili so eden najpogostejših vzrokov za hospitalizacijo predšolskih otrok, zato je treba vsa zdravila, tudi tista, ki jih lahko dobimo brez recepta, doma varno shranjevati.

 

Shranjevanje zdravil v ustanovah                                                                                               


Z varnim in nadzorovanim shranjevanjem zdravil poskrbimo za nadzorovano izdajo, preprečimo dostope nepooblaščenim osebam in zagotovimo transparentnost izdaje in dostopa.
Nadzorovan dostop do zdravil je potreben v:
- zdravstvenih ustanovah,
- domovih za ostarele
- počitniških ambulantah
- mobilnih patronažnih službah.

Pametna omarica za zdravila poskrbi za varno hrambo in transparentno izdajo. Z uporabo tovrstne omarice se izognete tudi neskladjem in zmanjšate stres zdravstvenim delavcem, ki so odgovorni za naročanje in izdajo zdravil.
Popolna sledljivost in nadzor pomeni tudi bolj varno razpolaganje z zdravili in boljši pregled nad uporabo.

KAKO DELUJE
Dostop do omarice je mogoč na dva načina:
1. S skeniranjem QR kode preko mobilne aplikacije Alfa eCare
2. S ključem, ki omogoča sledljivost preko Masterkey omarice za ključe


Oba načina omogočata dodeljevanje pravic uporabnikom, sledljivost ter varno upravljanje z zdravili.

 

Prednosti omaric so v fleksibilnosti in enostavnosti uporabe, hkrati pa omogočajo popolno sledljivost in nadzor ter varno hrambo zdravil.

 

Bi želeli rešitev za vaš dom ali ustanovo?

Napišite nam svoje želje in vam bomo pripravili optimalno rešitev za vaše potrebe.

 

Kontaktni obrazec

Kontaktirajte nas preko spletnega obrazca in v najkrajšem možnem času vam bomo odgovorili.

Polja označena z * so obvezna! Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Biroform dns d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Priporočeni produkti

  • Pametna omarica za zdravila

    Popolnoma digitalizirana omarica za zdravila, namenjena posameznikom ali  zdravstvenemu osebju  za varno ravnanje z zdravili.

    Programska oprema na mobilni aplikaciji za hitrejši pregled in za zagotavljanje popolnega nadzora in sledljivosti.

    Več o produktu »