Zaščita pred ponarejenimi bankovci in kovanci

Zaščita pred ponarejenimi bankovci in kovanci

08.09.2023

Ste se že srečali s ponaredkom, ga znate prepoznati?

1. Faza zaščite
Osnoven in enostaven postopek je OTIP-POGLED-NAGIB.
Zaradi posebnih tiskarskih postopkov so bankovci na otip takoj prepoznavni.
Bankovec poglejte proti svetlobi. Vidni postanejo, portretni vodni znak in varnostna nit.
Veliko vam o pristnosti pove tudi nagibanje bankovca naprej in nazaj – vidni portreti na srebrnem pasu, prelivajoča oznaka vrednosti bankovca...


2. Faza zaščite
Vendar v hitrem tempu vsakdana je čas pomembna komponenta. Za hitrejše in bolj natančno preverjanje gotovine imamo zato na voljo identifikatorje bankovcev, ki vam hitro in natančno preverijo vsak bankovec. V podjetju Biroform tržimo identifikatorje, ki so preverjeni s strani Evropske Centralne Banke. To pomeni, da so naši identifikatorji pripravljeni prepoznati vse najnovejše poznane ponaredke.
Našo ponudbo si lahko ogledate tukaj.


3. Faza zaščite
Korak dlje pa gredo podjetja, ki se zavedajo pomembnosti optimizacije gotovinskega poslovanja. Ker dejstvo je, gotovina, kljub digitalizaciji, ostaja in ima nepogrešljivo vlogo. Je edina oblika denarja, ki jo lahko poseduje in neposredno uporablja vsakdo. Omogoča neodvisnost, zasebnost in družbeno vključenost.
Želja po obisku trgovin in prostem nakupovanju in brskanju po fizičnih policah se povečuje, v podzavesti pa ostaja želja po brez dotičnem plačevanju, tudi z gotovino.
Rešitev je v avtomatskih blagajnah Glory Cashinfinity, ki prevzamejo celotno rokovanje z gotovino, od vplačila, izplačila do zaključevanja blagajne.
Avtomatizacija gotovinskega poslovanja nudi prednosti tako na strani zaposlenih kot na strani uporabnikov:
- izboljša storilnosti in učinkovitosti sredstev
- zavaruje gotovino pred ropi in ponaredki
- ni gotovinskih neskladij
- popoln nadzor nad stanjem gotovine
- razbremeni zaposlene na prodajnih mestih
- nudi boljšo uporabniško izkušnjo

 

 

Novo leto je prineslo novo generacijo avtomatskih blagajn GLORY CASHINFINITY – CI-10X. Od svoje predhodnice se razlikuje po povečani funkcionalnosti in dizajnu. S tem podjetje Glory dokazuje, da so prisluhnili uporabnikom po celem svetu in nadgradili že v osnovi odlično napravo, kar dokazuje tudi preko 400.000 vgrajenih naprav po celem svetu. Kako naprava deluje, si lahko ogledate v  video posnetku.


V kateri fazi zaščite pred ponaredki se nahajate v vašem podjetju?

 

Povpraševanje

Vaše osebne podatke potrebujemo za namen posredovanja ponudbe in za lažjo komunikacijo z vami.

    1. Biroform dns d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Priporočeni produkti

  • Cashinfinity CI-10X

    Avtomatske blagajne CASHINFINITY™  so primerne za optimizacijo gotovinskega poslovanja v trgovinah, supermarketih, hipermarketih, trafikah, lekarnah, pekarnah, bencinskih servisih, gostinskih obratih.... 

    Več o produktu »