Kako varčujemo Slovenci?

Kako varčujemo Slovenci?

31.10.2023

Po podatkih Eurostata je bila v 2021 stopnja bruto varčevanja najvišja na Nizozemskem (23,9-odstotna), najnižja pa na Portugalskem (9,8-odstotna).

Slovenija je bila četrta najvišja varčevalka med opazovanimi evropskimi državami, hkrati pa tudi višja od povprečja v evrskem območju (17,9 %) in Evropski uniji (16,7 %).Stopnja varčevanja v Sloveniji je med višjimi v Evropi, vsaj po podatkih Eurostata. Ob visokih stroških in povečani potrošnji ta % nekoliko vpada.
Stopnja varčevanja vsakega posameznika je v največji meri odvisna od višine dohodka in tudi od finančnega načrtovanja.
Verjamemo pa, da ima vsak od nas doma stari dobri šparovček, ki ni več v obliki pikapolonice ampak je v podobi raznoraznih kozarcev, plastenk, figuric... In ti mali šparovčki včasih skrivajo pravo bogastvo – za nekoga, ki mu konec meseca zmanjka kakšen evro in za tistega, ki vsak dan vsaj 10x pogleda v spletni trgovini že ogledan artikel, ki ga bo s prihranjenim denarjem kupil.


Vas zanima, koliko premorejo vaši šparovčki?

Predlagamo vam, da pokličete svojo banko in povprašate ali imajo samopostrežno napravo za polog bankovcev. Tako boste svoje kovance najhitreje pretopili v tekoče stanje na vašem računu.

 

Kako samopostrežni stroji delujejo?

Običajno so postavljeni v prostorih banke.Vsebino šparovčka stresete v pladenj naprave, naprava kovance sprejme, preveri in prešteje. Ko v napravo oddate vse bankovce, vam naprava izda potrdilo o pologu. S tem potrdilom vam prijazna svetovalka na bančnem okencu opravi nakazilo na vaš tekoči račun.             

Zabavno za otroke ter hitro in enostavno za odrasle varčevalce.

 

 

E-novice

Prijavite se na naše e-novice in bodite obveščeni o naših novostih in ugodnostih.

    1. Biroform dns d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Priporočeni produkti

  • CDS 9

    Samopostrežni stroj CDS 9 je namenjen za polog ali model CDS R za polog in dvig kovancev in bankovcev.

    Stroj ima modularno zasnovo. Moduli in funkcije se izberejo glede na želje naročnika.

    Več o produktu »